banner

 

 

HOME

VISIE

WAT DOEN WIJ?

WIE ZIJN WIJ?

WERKWIJZE

WORKSHOPS

TARIEVEN & VERGOEDINGEN

VERENIGINGEN

ACTUALITEIT

CONTACT

 

 

  

WERKWIJZE DRS. R.G.H. TAN:

Regina neemt eerst een intake af, waarbij ze samen met cliŽnt zijn of haar situatie en behoeften bespreekt. In overleg wordt dan de wijze van behandeling bepaald. CliŽnt krijgt ook oefeningen en huiswerk mee om thuis aan de slag te kunnen gaan. In vervolgsessies wordt de problematiek verder uitgediept, ondersteuning geboden in het verwerkingsproces en wordt cliŽnt stapsgewijs begeleid.

De technieken die Regina hanteert, hangen af van het probleem en de klachten van cliŽnt. TherapieŽn voor het ontwikkelen van copingsvaardigheden (zelfredzaamheid):

* (cognitieve) gedragstherapie
* RET (rational emotive therapy)
* oplossingsgerichte therapie
* aandachtgerichte (cognitieve) therapie
* ontspanningsoefeningen

TherapieŽn om meer inzicht in zichzelf en de problemen te verkrijgen:

* ACT therapie (acceptatie en commitment therapie)
* psychodynamische therapie
* EMDR (eyemovement desensitation and reprocessing)
* technieken uit de hypnotherapie in combinatie met lichaamsgericht werken
* chakra psychologie
* intuitieve ontwikkeling

 


WERKWIJZE DRS. P.L. THE

Drs. P.L. The heeft eerder als neuroloog, psychiater en klinisch neurofysioloog gewerkt en is zich later gaan richten op acupunctuur. Bij de behandeling van klachten maakt hij gebruik van de volgende technieken en disciplines:


Neuro-acupunctuur
Acupunctuur maakt onderdeel uit van de traditionele Chinese geneeskunde, ook bekend als TCM (Traditional Chinese Medicine). Deze methode is al duizenden jaren in gebruik bij de Chinezen. In onze praktijk wordt acupunctuur gezien als aanvulling op de reguliere geneeskunde. Door het gebruik van naalden op bepaalde punten van het lichaam wordt het geactiveerd om de balans in de energiehuishouding te herstellen. Daardoor kan acupunctuur de natuurlijke weerstand vergroten, ziektes voorkomen, klachten verlichten en zelfs bepaalde ziektes genezen. In de reguliere geneeskunde daarentegen worden er veelal medicijnen voorgeschreven om een ziekte te behandelen of symptomen te bestrijden. Deze medicijnen kunnen een nadelig effect hebben bij langdurig gebruik. Bij acupunctuur is er geen sprake van bijwerkingen. Het beïnvloedt de energiestromen in het lichaam, waardoor deze wordt geactiveerd om het evenwicht van het lichaam te herstellen en zelf te reguleren.

Een van de vele vormen van acupunctuur is "neuro-acupunctuur", waarbij de acupunctuurnaalden invloed hebben op met name het centrale zenuwstelsel. Zij worden dan specifiek ingezet bij de behandeling van neurologische ziekten en chronische pijnen. Verder kan neuro-acupunctuur ingezet worden bij psychiatrische stoornissen zoals depressies en angststoornissen. Verder kunnen de naalden ook ingezet worden om de hormoonhuishouding of het immuunsysteem in balans te brengen.

Verder maakt de heer The ook gebruik van de Japanse schedelacupunctuur volgens Dr.Yamamoto en ooracupunctuur. De eerste is vooral goed te gebruiken bij de behandeling van pijnsyndromen en spastische verlammingen van de ledematen na beroertes. Deze vorm van acupunctuur gaat ervanuit dat er op de hoofdhuid projecties bestaan van alle organen en ledematen. Maar ook op de oorschelp vindt men een projectie van het gehele lichaam en kan elk onderdeel van het lichaam als reflexzone op de oorschelp worden teruggevonden.

Tenslotte past de heer The ook westers georienteerde segmentale acupunctuur, schedel-acupuntuur en neuraal therapie toe.


Fytotherapie (Chinese kruiden)
Het behandelen van een cliënt met Chinese kruiden is een onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunst en wordt reeds duizenden jaren toegepast. Chinese kruiden worden meestal als aanvulling op een acupunctuurbehandeling voorgeschreven. Zij kunnen echter ook zonder acupunctuur gebruikt worden. Een kruidenformule bestaat meestal uit meerdere kruiden. De samenstelling is afhankelijk van de klacht, van de algehele gezondheidstoestand en de energetische balans van de persoon.


Tot slot doet de heer The ook nog voetzoolreflexologie op neurologische basis.
 

 

Alle rechten voorbehouden 2009 © www.the-tan.nl